Nya Smslån ger nya möjligheter

Smslån har växt sig starkt i Sverige över de senaste åren och många nya smslån har nått marknaden sedan starten. I takt med att fler långivare av smslån tillkommit så har priserna sjunkit en hel del på grund av konkurrensen.

Varje år startar det ofta ett ett flertal nya långivare som erbjuder nya smslån åt svenska konsumenter. Det finns många orsaker varför detta sker och tittar på man på ägarna bakom långivarna som erbjuder smslån finner ofta gemensamma nämnare till flera aktörer. Detta innebär alltså att samma ägare startar nya tjänster för att kunna erbjuda nya smslån.

En orsak till varför man vill göra detta kan vara för att man vill bygga upp fler varumärken och kanske med ett annat upplägg än vad man har sina andra tjänster. Ibland är det dock helt nya aktörer som ger sig in på marknaden för att försöka ta sin del av den.

Som konsument finns dock flera anledningar att vända sig till de som erbjuder nya smslån då det inte är ovanligt att det är här de bästa kampanjerna körs. Att t.ex. kunna låna pengar till en väldigt låg ränta eller kanske helt räntefritt.

Men det kan också vara intressant för någon som har betalningsanmärkningar eller av någon annan anledning vill prova en ny långivare som kanske kan godkänna ett lån trots en sämre kreditvärdighet.

Nya, snabba och enkla lån

Smslån har fördelen att vara väldigt enkla att ta och det går ofta väldigt fort att få utbetalt. De flesta långivare som erbjuder smslån kan godkänna din ansökan i princip direkt efter att den är inskickad till dem förutsatt att de har öppet när du skickar den. När din ansökan godkänts så betalas pengarna ut direkt och har du rätt bank kan pengarna finnas på ditt bankkonto inom 15 minuter.

Nya snabblån kan ha fördelen att erbjuda direkt utbetalning till banker som andra tidigare haft problem med eller till banker där väldigt få långivare erbjuder snabb utbetalning till. Därför kan det absolut vara värt att ta redan på vilka smslån som är nya om du behöver få utbetalt pengarna direkt.

finansinspektionen
Finansinspektionen övervakar marknaden och där måste företag som erbjuder nya smslån registrera sig och få tillstånd.

Som vi nämnt ovan så kommer det ofta en handfull nya aktörer varje år. En del av dessa långivare tillhör företag som redan har en del av marknaden och som erbjuder smslån idag. Några andra är helt nya långivare av smslån och det är ofta här som väldigt intressant och trevliga erbjudanden kan dyka upp.

Om du ska låna pengar från ett företag som erbjuder nya smslån så kan det vara värt att ta en närmare titt på om de är registrerade hos Finansinspektionen. Det är mycket ovanligt att långivare skulle försöka låna ut pengar utan att vara registrerade hos dem men det kan ändå vara en extra trygghet att se över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *