Så hittar du bästa snabblånet

Funderar du på att ta ett snabblån men vill hitta det bästa innan du bestämmer dig? Här går vi igenom det du bör titta efter för att hitta det bästa snabblånet.

Snabblån är väldigt enkla att ansöka till men det skadar inte att jämföra snabblånen innan du väljer att att ansöka ett till. Det skiljer en del mellan långivarna och för att hitta det bästa alternativet för dig bör du hitta ett smslån eller snabblån som passar dig bäst.

Här nedanför listar vi tipsen för att hitta det bästa snabblånet.

1. Jämför snabblånen

Att jämföra snabblånen är det bästa sättet att hitta det som är mest lämpligast för dig. Hemsidan Bästa Snabblån tillåter dig att jämföra snabblånen på ett snabbt och enkelt sätt och du kan besöka den hemsidan på bästasnabblån.nu.

2. Räntefria alternativ

Det finns snabblån som är helt räntefria under en provperiod för att låta dig prova på tjänsten. Oftast gäller det när man öppnar ett kreditkonto som förvisso är helt kostnadsfritt så länge du inte använder det. Men men den räntefria perioden kan du låna pengar ifrån kontot upp till t.ex. 30 dagar helt utan kostnad.

Om du behöver låna pengar längre än 30 dagar är det dock inte säkert dessa alternativ är bäst för dig. Avgifterna och räntan som tillkommer efter det kan vara mer än andra alternativ.

3. Räkna på den totala kostnaden

Om du ska låna pengar och du vet hur länge du vill amortera tillbaka lånet på så räkna på den exakta kostnaden. De räntefria alternativen är attraktiva och kan vara bland de mest förmånliga snabblånen även efteråt men ett annat alternativ kan vara att ta ett nytt räntefritt lån och betala tillbaka det andra med. Detta rekommenderas dock bara om du har full koll på läget.

4. Titta på direkta utbetalningar

Om du behöver låna pengar snabbt så är antagligen det bästa snabblånet hos någon långivare som kan erbjuda direkta utbetalningar till din bank. Alla långivare erbjuder inte direkt utbetalning på kvällar och helger och skulle du vilja låna pengar som sätts in på ditt konto då behöver du vända dig till någon som erbjuder helglån.

Värt att tänka på är att direkta utbetalningar inte alltid gäller till alla banker. Även om en långivare marknadsför att de erbjuder direkt utbetalning är det inte säkert att det gäller till just din bank. En del snabblån betalas bara ut direkt till t.ex. Handelsbanken och Nordea medan andra kanske bara erbjuder till Swedbank och Handelsbanken.

Det finns några få långivare som erbjuder direkt utbetalning till alla svenska storbanker men de är inte många så välj långivare med omsorg.

5. Jämför villkoren

För att hitta de bästa snabblånen är det värt att titta på villkoren för lånen. En del långivare kanske skickar påminnelser om betalningar medan andra vänder sig till inkasso direkt om betalningen uteblir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *