Samlingslån – Samla små och dyra lån

Samlingslån är ett namn på ett privatlån avsett för att samla ihop flera små lån och andra dyra krediter och på så sätt få ett mycket mer förmånligt lån.

Dyra krediter, små lån och andra dyrare lån har blivit allt vanligare då fler och fler valt alternativ som avbetalningar, smslån och andra krediter för att kunna köpa det de vill. Små krediter med hög effektiv ränta är avsedda att betalas tillbaka snabbt.

För smslån är självklarheten stor at man tar det med avsikt att betala tillbaka lånet med nästa löning. Men ofta ger långivaren möjligheten att betala tillbaka över längre tid men detta innebär att lånet i sin helhet blir väldigt dyrt. Med ett samlingslån kan du som ha flera dyra lån och krediter samla allt i ett privatlån istället. Det är framförallt lönt för dig som har så många krediter att du inte den närmsta månaden kan betala tillbaka det.

Ett privatlån har ofta en mycket lägre effektiv ränta än avbetalning på köpta saker, snabblån och andra liknande småkrediter. De stora fördelarna som du får om du flyttar dina lån till ett samlingslån är att du dels får en lägre ränta och att skulden kostar dig mindre att ha. Men du kan även lägga upp lånet med en amortering över lite längre tid och på så sätt minska månadskostnaden avsevärt.

Att lägga upp lånet på längre tid är ofta ingen dum idé men du bör alltid sträva efter att betala tillbaka skulden så snabbt du kan och inte försätta dig i nya skulder under tiden. Men att kunna sänka månadskostnaden kan vara livsräddare om du hamnat i en krissituation där du har många skulder att du går kraftigt back rent ekonomiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *