Smslån ger pengar direkt på kontot

Smslån har genom diverse nyheter ofta förekommit i negativ perspektiv där låntagare samlat på sig flera lån som de haft svårt att betala tillbaka. Men där enkelheten för vissa kan vara en nackdel kan det för andra vara en direkt fördel. Smslån är inte bara enkelt att ansöka till utan det går att få pengarna direkt på kontot också.

Det fanns tidigare inga alternativ att vända sig till för den som behövde låna pengar direkt och inte hade tid att vänta tills ett vanligt privatlån hade gått igenom. Även om privatlån normalt sätt har en lägre ränta så är det mycket långsammare där en vanlig bank ofta behöver en vecka eller längre tid på sig innan du får pengarna på kontot.

Att ha möjligheten att ta ett smslån direkt ger enorma fördelar privatpersoner som hamnar i en ekonomisk kris på grund av oförutsägbara utgifter som t.ex. ett akut tandläkarbesök eller att man kanske räknat helt fel eller glömt bort en betalning man normalt sätt inte har. Det är vid dessa tillfällen som smslån glänser med fördelar framför nackdelar även om det såklart innebär att du bör betala tillbaka det så fort du kan.

Idag finns det ett stort antal företag som erbjuder dig att ta smslån direkt och som kan betalas ut direkt till bankkontot även på kvällar och helger. Det finns t.o.m. räntefria varianter där du får låna pengar i 30 dagar utan kostnader för ränta och liknande.

Tänk på detta först…

Att låna pengar online är inget konstigt och är idag vanligare än att gå till ett bankkontor och ansöka om lån där. Alla företag i Sverige som erbjuder finansiella tjänster ska vara godkända och registrerade hos Finansinspektionen. Det är Finansinspektionen och Konsumentverket som övervakar och tillsamman ansvarar över denna marknad och de har ganska bra koll på de digitala tjänsterna.

Det är alltså inte mindre säkert att låna pengar direkt online än att fylla i ett låneerbjudande som kommit på posten eller att gå till banken. Däremot har olika långivare olika villkor och därför är det ingen dum idé att du själv tittar på den effektiva räntan och vad som händer om du inte skulle kunna betala i tid t.ex.

För att kunna ta ett smslån direkt där pengarna hamnar på ditt konto direkt efter att ansökan godkänns så krävs det följande:

  • Banken eller långivaren har öppet så en handläggare kan godkänna din ansökan.
  • Långivaren har ett bankkonto i samma bank som du så att pengarna överförs direkt även om det skulle vara kväll eller helg.

Även om en långivare skriver att de erbjuder smslån med direkt utbetalning så är det inte säkert att så är fallet om du har ett bankkonto i fel bank. Var därför noga med att undersöka så att just den långivaren du tänkt låna ifrån kan göra det till din bank. Det är inte ovanligt att någon långivare erbjuder direkt utbetalning till Nordea och Handelsbanken medan någon annan har två andra banker som t.ex. Nordea och Swedbank.

Det är också en kritisk detalj att långivaren har öppet så att en handläggare kan titta på det. Långivaren är tvungen att göra en kreditupplysning och en bedömning av dig som låntagare. Detta kan gå väldigt fort och en långivare kan ibland godkänna dig på bara några sekunder men detta är något som styrs av Konsumentkreditlagen. Så se till så att långivaren har öppet och titta på deras öppetttder.

Undvik fallgroparna

Den som vill låna pengar direkt oavsett om det är genom smslån eller något annat kanske inte har tid att läsa villkor i detalj och vill bara få pengarna på kontot så snabbt so möjligt. Det är dock värt att titta på kostnaderna först och se vad det faktiskt kostar att låna just det du vill. Var också helt säker på att du kan betala tillbaka lånet.

Det värsta som kan hända är att du inte har råd att betala tillbaka lånet enligt det upplägg du och långivaren kommit överens om. Har du otur förfaller skulden snabbt till inkasso och då är det viktigt att komma ihåg att det oftast med lån innebär att hela skulden förfaller till inkasso.

Om du vill låna 10 000 kronor och delbetala 1 000 kr per månad + ränta och avgifter under 10 månader men att du efter 4 månader inte kan betala. Då kommer hela skulden på 1000 kr + resterande 6 000 kr att gå till inkasso med ränta för hela perioden och inkassoavgift. Det är vid detta tillfälle man snabbt hamnar i problem för kan man inte betala inkassobolaget går skulden vidare till indrivning av Kronofogden.

Så vårt tips är att om du vill ta smslån direkt för att snabbt få pengar, se till så du inte lånar mer än vad du behöver och se till så du är helt säker på att du kan betala tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *