Smslån utökar semesterkassan för många

Midsommarhelgen har passerat och mångas semestrar börjar nu ta vid. Lärare har redan intagit semestern och de närmsta veckorna kommer väldigt många svenskar att gå på semester för att kunna njuta av ledighet under juli månad som ändå får ses som den stora semestermånaden i Sverige.

Semester innebär ofta ökade utgifter för de flesta. Många vill kunna hitta på utflykter, resor och även inköp av lyxigare mat brukar öka utgifterna.

Oväntade utgifter som tagit av sparpengarna man satt undan till semestern hör dock inte till ovanligheterna för många tyvärr. Alternativet är kanske att välja att leva mer snålt under sin semester än vad man först tänkt men det är inte säkert att man tycker det är det självklara valet, speciellt inte om man har barn man vill unna en minnesvärd semester/sommarlov.

Smslån och andra snabba krediter ökar ofta i popularitet under sommarmånaderna. Det är inte ovanligt att man tar ett smslån på 2000 kr för att öka sin semesterkassa och kunna leva lite bättre under sommaren för att sedan betala tillbaka det successivt under ett par månader.

Det finns idag även räntefria smslån som man kan få i upp till 30 dagar vilket då är helt kostnadsfria och riktigt prisvärda alternativ. Den enda nackdelen med dem är att du måste betala tillbaka inom denna tid för att undvika avgifter med lånet. Du kommer ofta bli erbjuden att skjuta upp betalningen eller att endast delbetala en del av lånet i syfte av att locka dig till att förlänga lånet på något vis så att ränta och avgifter kan appliceras.

Smslån har under många år fått ett väldigt dåligt rykte men det är fortfarande det snabbaste sättet att låna pengar på och som dessutom ställer lägst krav på dig som låntagare. Det gör det enkelt för ensamstående föräldrar att då använda denna typen av krediter för att kunna utöka reskassan eller semesterkassan under sommarlovet.

Även om man skulle ta ett vanlig smslån som inte är räntefritt brukar avgiften för några tusen kronor bli runt 500 kronor. En kostnad som många tycker är värd att offra för att få en bra semester nu och leva lite snålare under hösten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *