Snabblån i Sverige allt mer populärt

Att kunna låna pengar snabbt av en bank eller långivare är något som blivit allt mer populärt på senare år. Det är en frihet som ger större möjligheter att handla och spendera pengar när man vill oavsett om man har det eller inte just för tillfället. Det kan t.ex. vara för shopping eller en spontan resa där man vill utöka reskassan något.

Det är lätt att vara kritisk till att belåna sig men samtidigt har snabblånen i Sverige en plats att fylla som traditionella lån inte lyckas med. Oplanerade utgifter kan snabbt göra att månadskassan krymper och även om såklart bör ha en buffert tillhands så kan det ändå finnas anledningar att låna pengar snabbt.

Oavsett om du har pengar i ditt hus, aktier, fonder eller sparkonton så kan det ta tid att få ut dessa pengarna. Har man tur så har man ett sparkonto på samma bank där man direkt kan föra över pengar ifrån men så ser det inte alltid ut och det är här snabblånen delvis kommer in i bilden då du kan få utbetalt pengar till ditt bankkonto som når ditt konto inom 15 minuter.

Det finns enormt många svenska snabblån att välja mellan och det finns t.o.m. kostnadsfria och räntefria snabblån idag. En stor orsak till detta är att man vill locka till sig kunder och att det idag finns en stor mängd aktörer som lånar ut pengar och erbjuder både snabblån och smslån.

Olika typer av snabba lån

Svenska myntOm du vill låna pengar snabbt så erbjuder de svenska långivarna några olika alternativ som du bör känna till.

Vanliga snabblån och smslån

Det vanliga snabblånen och smslånen är de mest vanliga och egentligen bör man väl kanske definiera dem som de traditionella alternativen.

Du ansöker om ett lån och om du blir godkänd så betalas pengar ut till ditt konto. Du betalar sedan av lånet över den löptid som du valt för lånet vilket normalt är 15-90 dagar (längre alternativ finns).

Dessa typer av lån ställs det normalt sätt lägst kreditvärdighet på och där betalningsanmärkningar och låg årsinkomst inte behöver sätta stopp för att du ska få lov att låna pengar.

Kreditkonton

Kreditkonton är en annan typ av svenska snabblån som det finns. Ett kreditkonto fungerar lite mer som ett kreditkort där du tecknar upp dig på ett konto men betalar ingenting förrän du ta ut pengar från kontot. Du kan alltså ansöka och sätta upp det som en säkerhet för dig om du skulle hamna i krissituationer eller om du vet med dig att du förmodligen kommer behöva låna pengar senare.

Fördelen med ett kreditkonto är att du ansökt om en kreditgräns och du kan sedan ta ut pengar hur många gånger du vill så länge din skuld inte blir större än kreditgränsen du är godkänd för. Du behöver heller inte betala något för det så länge du inte tar ut pengar därifrån. Med kreditkonton kommer långivaren hålla koll på din kreditvärdighet vilket gör att när du väl behöver pengar så går det direkt och du slipper göra ansökan då.

Med andra ord kan du få utbetalt pengar med ett sms eller via en app när du är på resande fot. Om samma långivare dessutom erbjuder direkt utbetalning till din bank så har du förmodligen pengarna där inom någon minut.

Snabba privatlån

Det finns snabblån som påminner mer om privatlån i den betydelse att du betalar av dem över längre tid och du har en betydligt lägre effektiv ränta än vad vanliga snabblån och smslån erbjuder. Det finns också möjlighet att låna lite större belopp (upp till 75 000 kronor) vilket är ovanligt med vanliga snabblån.

Dessa snabba privatlån erbjuder dock sällan direkt utbetalning utan du får vänta en arbetsdag på att få pengarna men det är ändå snabbt i förhållande till vanliga privatlån. Det ställs högre krav på dig som långtagare jämfört med vanliga svenska snabblån men du kommer kunna låna mer pengar över längre tid och till en lägre ränta.

Ett exempel på sådan långivare är Nordiclån om du vill titta närmare på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *